Rabarbermarmelad

 
Rabarbermarmelad med ingefära och citron.
 
Får varje år väldigt mycket rabarber i min trädgård och var nu less på att göra rabarbersaft och rabarberpajer, så nu har jag givit mig på att försöka få till en rabarbermarmelad och den blev faktiskt helt okej, om jag får säga det själv!👌🏻
 
 
 
Detta behöver du:
 
• 1 kg rensade rabarber och uppskurna i cm-stora     "slantar"
  Jag brukar även skala dem. 
• 1 kg syltsocker 
• 1 1/2 citron
• 4 msk riven ingefära
• 2 msk smör
 
Såhär gör du:
 
1, Lägg Rabarberna, 800 gram syltsocker och ingefäran i en kastrull.  
2, Riv ner skalet på citronerna (bara det gula) och pressa ur saften i kastrullen. 
3, Koka i ca 15 minuter
4, Låt svalna något och häll blandningen i en mixer. 
5, När allt är slätt hälls allt tillbaka i kastrullen och kokas upp på nytt tillsammans med ytterligare 200 gram syltsocker. 
6, Tag av kastrullen från spisen och blanda i smöret. 
7, Nu är det bara att hälla upp i glasburkar och låta det svalna. Använd sedan tätsittande lock och förvara i kylen.
 
Om man struntar i smöret så håller marmeladen upp till ett år i kylen, annars någon till några månader.
 
Lycka till!❤️ 
1 Anonym:

skriven

Vad du är huslig. Låter jättegott!
Kram Stephi

Kommentera här: