Formbröd med kanel & muskotnöt

Nu har jag "råkat" skapa ett nytt recept igen. Jag kollar alltid upp recept som jag tänker att jag ska följa, men så saknas det någon eller några ingredienser och då använder jag något annat istället och om det är någon ingrediens jag gillar mycket så tar jag extra av den. Ja, ungefär så går det till när jag skapar recept. Så här kommer receptet på detta formbröd, som förövrigt passar utmärkt i jultider och det blev supergott. Stor hit hos barnen. Ingredienserna räcker endast till ett formbröd, så vill man göra fler än ett så är det bara att dubbla måtten.
Du behöver:
1/2 dl pofiber
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl
2 tsk kanel
1 tsk malen muskotnöt
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
250 g lättkesella
1 dl vaniljyoghurt
1 1/2 dl ljus sirap
Smör och pofiber till bakformen
Du gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader Celcius
- Smörj bakformen med smör och bröa med pofiber
- Blanda ihop de torra ingredienserna
- Tillsätt sirap, yoghurt och kesellan och rör ihop till en smet
- Häll ut smeten i den bröade formen
- Grädda i ca 50 minuter
Låt väl smaka och lycka till!